Results 1 to 3 of 3

Thread: Bosch pump problem

  1. #1
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    , ,
    Posts
    11

    Default Bosch pump problem

    I have a Bosch DW, SMU2042UC/14. For the last month or two it smelled like rhino butt. Then, last week, it decided to stop pumping water out. I could hear the pump, but it was much louder and had more of a growl. There are some good articles on Bosch DWs, but none for my model. I eventually clustered my way into the guts of it and pulled the drain motor assembly. The pump appears to be the source of the odor, but I'm not sure it's the main water pumping problem. The line is clear to the drain, so I know it isn't clogged. I ordered a new pump: http://www.repairclinic.com/SSPartDe...&PartID=466000
    It showed up today and I found a little problem. It only has two electrical plugs, as opposed to the four on the original. I contacted the seller and they said it was the correct pump for my model, adding that Bosch may have upgraded the pump since my dishwasher was purchased. My question is this; is there any way to hook the new pump up and make it work. I know precisely squat about electrical stuff. I know there were three wires plugged in on the old pump, and now I'm only down to two plugs. Any ideas?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	00107374.jpg 
Views:	166 
Size:	34.3 KB 
ID:	1186  

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Location
    on the frying pan
    Posts
    184

    Default

    Part #261687 says can have two or four terminals. 5 Wires Total. Wiring says grey/red is on one terminal and others- EXCEPT ground, go to other terminal= white/green & black & brown. Might have to piggy back wires together. I would be bummed if never matched also.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    , ,
    Posts
    11

    Default

    Thanks. I ended up running three wires to one terminal. Worked like a charm. I had to pull the cover off the old pump to find the first two terminals were bridged, as were the last two, so essentially, there were only two terminals.

Similar Threads

  1. Bosch Dishwasher Problem
    By DanM in forum Bosch
    Replies: 1
    Last Post: July 2nd, 2007, 10:48 PM
  2. Bosch SHU5305UC/14 heating problem
    By alexk in forum Bosch
    Replies: 1
    Last Post: June 17th, 2006, 08:23 PM
  3. Bosch SHU43 problem
    By JohnF in forum Bosch
    Replies: 18
    Last Post: February 9th, 2006, 08:06 PM
  4. Bosch SHU40 problem
    By iceman in forum Bosch
    Replies: 2
    Last Post: December 1st, 2005, 05:57 PM
  5. Replies: 7
    Last Post: November 19th, 2005, 08:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation, you can throw a buck or two in the Appliance Blog Tip Jar - Thank you!
Facebook Page: ApplianceBlog Twitter: ApplianceBlog Google+ YouTube: ApplianceBlog