Social Buttons
Results 1 to 7 of 7

Thread: Kenmore Oasis Elite stops at spin cycle

  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Long Beach
    Posts
    2

    Default Kenmore Oasis Elite stops at spin cycle

    Model Number: 110.28082700
    Brand: Sears Kenmore
    Age: 1-5 years

    I have a Kenmore Oasis HE model 110.28082700. On any setting, it will run though until it reach the spin cycle. With about 10 minutes left, it spins slowly, stops and drains, beeps and flashes the ul message and shuts down. It does this with either 2 hand towels inside or a set of king sized bed sheets.
    At the repairmans suggestion, I replaced the main board #W10189967 and a sensor at the bottom of the washer #W10137685 and the problem has not corrected it self.

    Any suggestions would be helpful.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    70,645

    Default

    I wish I could help you on this, but I quit Sears just before the Oasis models came out, and haven't had the training or chance to work on any.

    Another member had the same issue, lets see if he replies to the post I just posted: Kenmore 110.27062602 washer

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Long Beach
    Posts
    2

    Default

    Thanks for the tech sheet Jake, I'll play with that tonight ans see what I can learn. I hope the other guy had some luck also.
    I wonder of there is a ul sensor that went bad? I may pull the back off again and look inside to see if any springs are broken too.
    What is really bothersome is that this machine only a year and a half old and it is having major issues. One would think that a $1000+ machine would last at least 15 years...

  4. #4
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    70,645

    Default

    If its that new, go to the Sears store where you bought it from and talk to the store manager, they want to keep you as a customer, so they will likely pay the cost to have it fixed.

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

  5. #5
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Orlando
    Posts
    1

    Default Oasis Spin Cycle uL error code

    We had exactly the same problem with our Kenmore Oasis HE top loading washer. It generated a "uL" code at either 11 minutes or 7 minutes to go in the spin cycle. I followed the advice I found on one of these boards, and it worked perfectly! Specifically, I did the following:

    1. Adjust the feet using a level to verify that the unit was sitting level on the floor.

    2. I replaced the suspension rods (W10189077). This made it work just like it did when it was brand new!

  6. #6
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    70,645

    Default

    Good job Ed.

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

  7. #7
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    United States
    Posts
    1

    Default found answer through repairman after trying this

    Quote Originally Posted by EdGoldJr View Post
    We had exactly the same problem with our Kenmore Oasis HE top loading washer. It generated a "uL" code at either 11 minutes or 7 minutes to go in the spin cycle. I followed the advice I found on one of these boards, and it worked perfectly! Specifically, I did the following:

    1. Adjust the feet using a level to verify that the unit was sitting level on the floor.

    2. I replaced the suspension rods (W10189077). This made it work just like it did when it was brand new!
    I had repairman come and he cleaned the tub shaft after taking the tub out and then replaced the basket hub and works like new.

Similar Threads

  1. Replies: 16
    Last Post: December 3rd, 2011, 04:43 PM
  2. Kenmore Elite Oasis Grinding on Spin Cycle
    By rgardn12 in forum Sears Kenmore
    Replies: 1
    Last Post: November 23rd, 2011, 01:27 PM
  3. FIXED: Kenmore Washing Machine Spin Stops at Spin Cycle
    By kdierk in forum Sears Kenmore
    Replies: 17
    Last Post: October 17th, 2011, 01:43 PM
  4. Replies: 10
    Last Post: September 23rd, 2011, 02:03 AM
  5. Kenmore elite oasis wont complete spin cycle
    By moviegeek1822 in forum Sears Kenmore
    Replies: 2
    Last Post: January 16th, 2011, 12:31 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation, you can throw a buck or two in the Appliance Blog Tip Jar - Thank you!
Facebook Page: ApplianceBlog Twitter: ApplianceBlog Google+ YouTube: ApplianceBlog