Results 1 to 4 of 4

Thread: Kenmore range hood / microwave keypad stopped working.

  1. #1
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    3

    Default Kenmore range hood / microwave keypad stopped working.

    Model Number: 721.80593400
    Brand: Sears Kenmore
    Age: 6-10 years

    This morning, I went to heat up my breakfast, and half of the numbers on the keypad were no longer working. There have been no storms in the area over the past few days, so I don't think it was an electrical surge. It just stopped.

    Some of the buttons still work (light, fan, some the numbers, power, etc...), but the start, clear, and many of the lower buttons no longer do anything. I tried leaving it unplugged for several hours while I was at work, but that did nothing.

    Wondering if there's another reset "trick" I don't know about. If not, should I replace the entire timer control module, or just get a new microwave, since this one is over 6 years old?

    By the way, this is an extremely helpful forum....last year, I was able to save myself an expensive diagostic & repair bill by fixing my refrigerator with the help of the members on this site....

  2. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    13,636

    Default

    Hi,

    Try unplugging and plugging the cord in and out....several times in a row quickly to see if the control will reset.
    Failing that, you are into control/board repairs.

    Control assembly Manufacturer Number 4781W1M311A or new microwave.

    jeff.
    http://www.applianceaid.com/
    Appliance Repair Aid

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    3

    Default

    No dice....I did discover a little more detail though. The buttons that I thought were dead, are actually working...just not correctly. It's strange, it's like the numbers have shifted down a row. If you push 1, 4 comes up, push 4, 7 comes up, push 0, Power level comes up. Strange.....I'm thinking the board got fried somehow.

    The cleaning ladies were here yesterday. no telling what they might have done.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    13,636

    Default

    I'm thinking the board got fried somehow
    Sounding more like

    The cleaning ladies were here yesterday. no telling what they might have done
    A little too much windex
    If possible, remove power...carefully dry out with a hair dryer or leave of several days if the key panal got too wet/damp.

    jeff.
    http://www.applianceaid.com/
    Appliance Repair Aid

Similar Threads

  1. FIXED: Microwave/Range Hood doesn't function
    By drooplug in forum Sears Kenmore
    Replies: 7
    Last Post: June 1st, 2012, 04:42 PM
  2. Kenmore Microwave/Range Hood won't heat
    By jwes in forum Sears Kenmore
    Replies: 3
    Last Post: May 1st, 2012, 06:18 AM
  3. Whirpool range keypad not working
    By Ameem in forum Whirlpool/Roper
    Replies: 6
    Last Post: January 3rd, 2012, 04:42 PM
  4. Kenmore Microwave hood 721.80602500
    By Jack1 in forum Sears Kenmore
    Replies: 0
    Last Post: September 1st, 2007, 10:01 PM
  5. kenmore ultrawave microwave hood
    By flabbb in forum Sears Kenmore
    Replies: 3
    Last Post: March 29th, 2006, 12:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation, you can throw a buck or two in the Appliance Blog Tip Jar - Thank you!
Facebook Page: ApplianceBlog Twitter: ApplianceBlog Google+ YouTube: ApplianceBlog