Results 1 to 6 of 6

Thread: Frigidaire FRS26R4A ice dispensing problem

  1. #1
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    , ,
    Posts
    2

    Post imported post

    I have a Frigidaire FRS26R4A refridgerator where the ice maker is making ice, and the dispenser is properly dispensing water. But when trying to dispense ice (crushed or cubed), the motor whirs, but no ice comes out. Any idea what is causing this and how to fix this? Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    13,598

    Post imported post

    Hi,

    **FRS26R4A**

    Part of a full model#.

    **But when trying to dispense ice (crushed or cubed), the motor whirs, but no ice comes out.**

    Flapper door is opening in the dispensor? Ice cubes are not lumped/frozen together?

    jeff.
    http://www.applianceaid.com/
    Appliance Repair Aid

  3. #3
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    , ,
    Posts
    2

    Post imported post

    Oh, the model # is FRS26R4AB5 manufactured 07/02.

    As for the ice cubes, admittedly alot of the ice is clumped together but there is still quite a bit that is not - and the flapper door does open.

    thanks!



  4. #4
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    , ,
    Posts
    2

    Post imported post

    I'm having the same problem. Additionally, I just finished replacing the solenoid because the ice was remaining on crushed. After replacing it, the ice worked great for a day and then stopped dispensing altogether. You can hear the whir of the motor when you press the lever, but the big coil-thing in the ice bucket is not turning at all. And my ice has been all fresh. I've emptied it several times. Help!

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    South Carolina
    Posts
    1

    Default Frigidaire FRS26ZRG icemaker

    Same here. I was able to troubleshoot as far as to the part of the motor that turns the the ice in the bucket. I took the bucket out and started the motor. It turns. But, you can hold on to the motor part and it slips. I've tried tightening the bolt that holds the part on but no success. It's like it is stripped or something. Does anyone know what the part is and can it be fixed? Thank you in advance for your help.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    68,918

    Default

    You mean the coupler thats on the motor slips, or the motor is stripped?

    #10 here is the coupler thats on the auger motor:
    http://www3.sears.com/imaging/ImageP...&titleID=00009

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

Similar Threads

  1. frigidaire ice maker leak
    By icemanTO in forum Frigidaire/Electrolux
    Replies: 32
    Last Post: September 28th, 2008, 08:25 PM
  2. Whirpool Conqest Gold Side by Side Ice Maker Problem
    By tadpole88 in forum Whirlpool/Roper/Estate
    Replies: 13
    Last Post: September 21st, 2007, 12:29 PM
  3. another Ice Maker problem
    By KC73 in forum Sears Kenmore
    Replies: 1
    Last Post: September 14th, 2006, 12:54 AM
  4. Whirlpool ED22DQ/RQ Ice Maker problem
    By Rich46 in forum Whirlpool/Roper/Estate
    Replies: 5
    Last Post: September 11th, 2005, 10:16 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: April 5th, 2005, 04:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation, you can throw a buck or two in the Appliance Blog Tip Jar - Thank you!
Facebook Page: ApplianceBlog Twitter: ApplianceBlog Google+ YouTube: ApplianceBlog