Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: kenmore elite front load washer won't run

  1. #1
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    , ,
    Posts
    4

    Post imported post

    my washer suddenly won't start. The light blinks for the type of load but when i hold the start button nothing happens. I have cleaned out the soap dispenser and find no obstructions. any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    69,305

    Post imported post

    Hi,

    If you can please post the Model# that would help us.

    Any other sounds like a humm or click when you try to start it?

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

  3. #3
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    , ,
    Posts
    4

    Post imported post

    sorry it is a kenmore elite he3

    model # 110, 42832 201

    it doesn't make any noise, the light on the selector button just flashes.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    69,305

    Post imported post

    I would open the bottom access panel, by removing the 3 torx screws on the very bottom of the machine, then you will see a tech. guide sheet wrapped in plastic mounted on the right side of the inside panel.

    It has lots of basic trouble-shooting in it.

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

  5. #5
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    , ,
    Posts
    4

    Post imported post

    thanks jake ,

    i will try your suggestion.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    , ,
    Posts
    4

    Post imported post

    I have the same problem (LED's blink but machine does not start), but my HE3 is model is slightly different: 110.42822200.

    There is no hum or click when I try to start under any of the washmodes (normal, heavy, etc.). HOWEVER, if I push the "drain/spin" button, set the spin speed to "no spin" and push the "start" button, then I hear a faint click. What do you recommend? Thank you!


  7. #7
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    69,305

    Post imported post

    Rodney, Try what i asked Jen to do, check that trouble-shooting guide. Since this machine is mostly electronic/computer controlled, its hard to say without looking at that guide.

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

  8. #8
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    , ,
    Posts
    4

    Post imported post

    Thanks Jake. I will give this a try.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    , ,
    Posts
    4

    Post imported post

    $170.00 later i have found out that a pin broke off on the door ,it tells the machine that it is locked. the repair man told me that it happens a lot and people don't realize that when you empty the machine you inadvertently pull the wet clothes across the pin and break it of with out even knowing. i hope this will be helpful to anyone in the future.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    69,305

    Post imported post

    Thanks Jen for the update and information about the door,

    I don't see that happen much here at all in Oregon, But things can happen more in some parts of the Country more than others.

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: June 8th, 2010, 10:04 AM
  2. Kenmore Front Load Washer Spin Noise
    By jhooper in forum Sears Kenmore
    Replies: 1
    Last Post: April 24th, 2007, 08:48 AM
  3. Kenmore Front load washer (bry Fridigaire) year 2000
    By codycattle in forum Sears Kenmore
    Replies: 1
    Last Post: July 19th, 2006, 01:34 AM
  4. FIXED: [FIXED] Kenmore 417 Front load washer
    By in forum Sears Kenmore
    Replies: 12
    Last Post: October 12th, 2005, 11:55 AM
  5. Kenmore front load washer not spinning
    By nytrus in forum Sears Kenmore
    Replies: 2
    Last Post: September 26th, 2005, 06:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation, you can throw a buck or two in the Appliance Blog Tip Jar - Thank you!
Facebook Page: ApplianceBlog Twitter: ApplianceBlog Google+ YouTube: ApplianceBlog