Results 1 to 3 of 3

Thread: Samsung bottom-mount refrigerator has problems after being unplugged

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Diego CA
    Posts
    151

    Default Samsung bottom-mount refrigerator has problems after being unplugged

    Model Number: RB1855SL
    Brand: other

    Hey guys!!!

    Samsung bottom-mount refrigerator, RB1855SL, was unplugged for 5 days for kitchen remodel.



    Once plugged back in, it begins to cool but the freezer only cools for one cycle. After one cooling cycle, the LCD temp display starts to blink and the freezer side stops cooling.

    Tried unplugging the unit, and also resetting the computer (done by holding any two buttons simultaneously for 3 seconds) to no avail. After resetting, it always does the same - cools for one cycle and then stops, freezer side LCD temp display starts to blink (the entire thing, not a segment)



    I will probably order the PCB board as well as the temp sensors, but wanted to see if anybody here at applianceblog.com has anything to say about this problem??


    Thanks in advance!!!!!!!
    Econo Appliance Service - San Diego appliance repair experts!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Diego CA
    Posts
    151

    Default

    Well I replaced both defrost thermistors, replaced both temperature sensors, and replaced PCB.

    Still same problem. Cools for about a day then stops, all digits start blinking.

    All advice is greatly appreciated.
    Econo Appliance Service - San Diego appliance repair experts!

  3. #3
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    87,081

    Default

    Sorry, I must of missed this post.

    Did you find what the problem turned out to be?

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

Similar Threads

  1. EB9FVHXVB01 leaking water
    By FRANK RIZZO in forum Whirlpool/Roper/Estate
    Replies: 1
    Last Post: September 29th, 2009, 08:42 PM
  2. GE bottom freezer problems: can't adjust temp
    By Venomboy in forum GE/Hotpoint
    Replies: 6
    Last Post: November 27th, 2007, 12:53 PM
  3. Kenmore Elite - Problems with bottom freezer
    By westermanjt in forum Sears Kenmore
    Replies: 5
    Last Post: November 6th, 2007, 06:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation, you can throw a buck or two in the Appliance Blog Tip Jar - Thank you!