• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

FIXED 2 years old GE Dishwasher GDF630PSM3SS - Blank display, unplugging resets for one cycle

Status
Not open for further replies.

mrme

Premium Member
Joined
Jul 24, 2022
Messages
3
Location
75025
Model Number
GDF630PSM3SS
Brand
GE
Age
1-5 years
I have 2 years old GE Dishwasher Model GDF630PSM3SS. It started to have blank display not power symptom, similar to tread below.
Sometimes if I do power cycle dishwasher comes back, and then randomly goes off-sometimes while washing sometimes when idle.
  1. I believe Control Board is OK - I checked the Bottom-control board, it has Blinking Green. Any other checks I should do ?
  2. I replaced with GE Dishwasher electric cable and reconnect Ground, Black and white cables. Tested the outlet, it works fine.
  3. I will order and replace the UI Board on the door. What is my part number?
    1. On the tread below Jake pointed - WD21X25726
    2. And if I search by model number I get WD21X25727
Thanks

 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
132,461
Location
Redmond, Oregon

mrme

Premium Member
Joined
Jul 24, 2022
Messages
3
Location
75025
Can I still use the the part number from that original post? Because I just ordered - WD21X25726 yesterday.
Thanks
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
132,461
Location
Redmond, Oregon
That's the old part number, so it may work fine.

Jake
 

mrme

Premium Member
Joined
Jul 24, 2022
Messages
3
Location
75025
That's the old part number, so it may work fine.

Jake
Jake
Thanks for your great help and all the info at forum.
Prior postings helped to diagnose very easily and to confirm that the lower control board working fine.

I ordered the new UI board part from the link you sent.
And replaced it today and back to life without any problem.
I attached a pic from the old part and i think that was the issue.
Again thanks for all the help.
 

Attachments

  • IMG_20220730_153448.jpg
    IMG_20220730_153448.jpg
    200.9 KB · Views: 24

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
132,461
Location
Redmond, Oregon
Excellent, glad to hear the new UI Board fixed it.(y)

Thanks for the update!

Jake
 
Status
Not open for further replies.
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation.
Top