Results 1 to 4 of 4

Thread: JKP15WW2WW Burnt temperature sensor plug - what do you suggest?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Texas
    Posts
    2

    Default JKP15WW2WW Burnt temperature sensor plug - what do you suggest?

    Model Number: JKP15WW2WW
    Brand: GE
    Age: More than 10 years

    Thanks in advance, guys. My oven started kicking out F3 and then F2 codes, so I pulled the temp sensor to test it with my meter. The plug (male and female) have basically melted together... what next?

    1) Do I pull the oven and tie in a new female plug? (attaches to oven) And replace with a new temp sensor? If so, where can I get the female plug?

    2) Or should I cut the plug, solder in a new sensor? I'm cool with whatever you guys suggest.

    3) As the plug has melted, I don't want to solder the wrong wires together...Is there a "wrong way" to attach the temp sensor wirse? (+ and - side?)?

    4) Last question - my sensor is a #WB21X5301.... Will any oven temp sensor with this part number work? I'm seeing a huge range of prices for them ($25 listed for a Whirlpool/Kenmore Oven to $90 on the GE appliance part site).

    THANKS from TX!
    Last edited by 71Rcode; February 10th, 2012 at 06:32 AM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    21,365

    Default

    Hi,

    If the connection on the sensor or the wire harness is not
    applicable to your model, use two ceramic hi-temp wire nut connectors to splice the wires together. Strip insulation on each wire approximately 1/2" from the end.

    Is there a "wrong way" to attach the temp sensor wirse? (+ and - side?)?
    Nope.

    If just the connector, I'd bypass it with the ceramic marr nuts first....replace the sensor only if needed.

    Link>Oven temp sensor WB21X5301

    jeff.
    http://www.applianceaid.com/
    Appliance Repair Aid
    Yeah I've got O.C.D.....Old, Cranky and Dangerous.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Texas
    Posts
    2

    Default

    Hey Jeff, thanks man. Thanks for taking the time to respond.

    All great to know. My sensor tested as good -- so I'll go get a couple ceramic wire nuts and will give it a shot. Funny... I was hesitant about using the wire nuts as the rectangular opening is pretty small.

    This oven has given me trouble before. I replaced the ECU eight months ago to fix an F2 error. She's worked great since then.

    I'll report back. Have a good one.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    21,365

    Default

    Please do let us know how the repair goes

    jeff.
    http://www.applianceaid.com/
    Appliance Repair Aid
    Yeah I've got O.C.D.....Old, Cranky and Dangerous.

Similar Threads

  1. Oven Temperature Sensor Beyond F3
    By Sal Quintanilla in forum GE/Hotpoint
    Replies: 5
    Last Post: November 6th, 2015, 10:11 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: November 26th, 2014, 09:10 PM
  3. FIXED: Burnt Plug-in, Oven Temperature Sensor
    By BeachBum in forum GE/Hotpoint
    Replies: 7
    Last Post: November 28th, 2013, 08:37 PM
  4. Oven Temperature Sensor is off
    By MPR426 in forum Maytag/Magic Chef/Admiral/Jenn-Air
    Replies: 1
    Last Post: November 16th, 2013, 08:57 PM
  5. Temperature Sensor Going bad
    By nysecretweapon in forum GE/Hotpoint
    Replies: 2
    Last Post: January 23rd, 2011, 04:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation, you can throw a buck or two in the Appliance Blog Tip Jar - Thank you!