Results 1 to 2 of 2

Thread: AWN412 All the cycles stop at rinse

  1. #1
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    co
    Posts
    1

    Default AWN412 All the cycles stop at rinse

    Model Number: AWN412
    Brand: Speed Queen
    Age: 6-10 years

    I have a Speed Queen AWN412 washer. When the timer gets to the rinse cycle it just stops. This happens with all 4 of the cycles. Runs fine up to that point. Right before the rinse step the washer drains normally. Then when ready to fill for the rinse nothing happens.
    I thought maybe it was the timer but this happens on all the cycles.
    Then I thought maybe the cold water value, but I can run initial fill with cold/cold setting just fine.
    Any thoughts to what the issue is?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    McMullen Valley, Arizona
    Posts
    92,268

    Default

    Hi Jerry,

    Take the electrical connector off the cold water solenoid and put your meter probes in it and see if your meter reads 120 volts where your timer stops at rinse.

    If no 120 volts, then your timer is the culprit.

    Here's the timer for your model you can order:
    SpeedQueen 38881P TIMER


    If 120 volts is present, then your water inlet valve is the culprit.

    Here's the water inlet valve for your model you can order:
    201468P Valve,mixing E-1


    Let us know what you find.

    Jake
    Appliance Repair School 1987-1988
    Star Appliance Tech. 2 yrs. 1988-1990
    Wards Appliance Tech. 11 yrs. 1990-2001
    Sears Appliance Tech. 4 yrs. 2001-Oct. 2005
    Jake's Appliance Repair Nov. 2005-present

    Look-Up & Order Parts

Similar Threads

  1. FIXED: Speed queen AWN412 hub seal
    By wayupnorth1 in forum Washers
    Replies: 8
    Last Post: December 11th, 2017, 01:44 PM
  2. WTW5500XW Short wash cycles, short rinse cycles, little or no spins
    By porchkracker in forum Whirlpool/KitchenAid/Roper/Estate
    Replies: 1
    Last Post: February 10th, 2016, 09:56 AM
  3. Dishwasher cycles going out - only quick rinse works
    By JBT123 in forum Sears Kenmore
    Replies: 1
    Last Post: April 30th, 2010, 11:37 AM
  4. Replies: 23
    Last Post: February 22nd, 2009, 12:22 AM
  5. Kenmore 665.16812 Pre-rinse cycles not running
    By Scoobymart in forum Sears Kenmore
    Replies: 5
    Last Post: June 27th, 2006, 10:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation, you can throw a buck or two in the Appliance Blog Tip Jar - Thank you!