FWTB8200DS0 No high speed spin, and it’s not agitating properly.

bmwrick

Premium Member
Joined
Nov 5, 2018
Messages
2
Location
Downers Grove IL
Model Number
FWTB8200DS0
Brand
Frigidaire
Age
More than 10 years
After last wash it didn’t go into high speed spin. I replaced the door latch a year ago. So far I’ve replaced the timer and control board and switched motors. Still not working? Help?
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
102,195
Location
McMullen Valley, Arizona
Hi,

When you say its not agitating properly, what does it do or not do?

On high speed spin it just goes slow? Or does the drum rotate back and forth, then try to spin then stalls again?

Also check the motor connector where the harness plugs into it, make sure there is not any burned pin terminals and that all the pin terminals at in place correctly. I've seen many burnt pins on these models and that will cause this issue as well.

Jake
 

bmwrick

Premium Member
Joined
Nov 5, 2018
Messages
2
Location
Downers Grove IL
Hi Jake,

After the water enters the drum rotates and changes directions, alibi very slowly never entering the true wash cycle. But while doing this the timer advances very quickly through the cycles, on high speed rinse it never gets up to speed? My friend who is helping me repairs appliances PT time and he is stumped! The terminals look good. We’ve replaced the timer, the main board and finally the motor. Jake I’m not a total idiot, but this one has me stumped! Thermistor? Your help is greatly appreciated.
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
102,195
Location
McMullen Valley, Arizona
Yes, something very odd is causing this, I've never seen one do what yours is doing before, sorry I can't be much help, I'm puzzled too.

Jake
 
Top