• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

FIXED GDT655SSJ0SS GE Dishwasher Wont heat up

Status
Not open for further replies.

egzachly

Premium Member
Joined
Nov 8, 2020
Messages
2
Location
denver
Model Number
GDT655SSJ0SS
Brand
GE
Age
1-5 years
My issue started with a leaking diverter, somehow the rubber housing that slips over the pump output sprung a leak on the top side.

After fixing this the heating element no longer seems to be working either.

Things I've tested so far
- Continuity of the heating element ~13 - 20 ohms so probably fine
- Exhaust motor and vent - all looks fine
- UI control board - no visible damage or smoked parts
- Main control board - no visible damage or smoked parts
- Ran it through a cycle and put a volt meter on the heating element leads and sporadically checked the voltage - always at 0v
- Checked for loose connections underneath, to no avail.

Anything I'm missing? What should I explore next?

I'm thinking I'm just going to kick up the temp of the water heater to 140~ and just live without heated dry but the wife isn't on board with that idea.
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
114,572
Location
McMullen Valley, Arizona
Ok, Let's check the Tub TCO.

Here's the service manual for your model: https://drive.google.com/open?id=1M-G9W3HiaYnihdB5Cy-jfSPoVf8DZ7j7

Page 69 is your NOT HEATING flowchart. It starts with saying: Access main control board, then ENTER SERVICE MODE, then check resistance connector J702 Pin 1 White/Red to Pin 2 Violet 17-27 ohms--->If NO, Reset TCO and test it again.

--->The TCO is located on the right side of the tub, approximately 16 inches from the front of the tub.

The TCO is in a series circuit with the Calrod Heater, if that TCO is bad(open) it will never heat.

TCO=Thermal Cut Off

Here's the TCO for your model:
Wire Harness WD21X24096


Its the SILVER METAL part integrated into that wire harness. Its currently in-stock here: WD21X24096

Let us know what you find.

Jake
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
114,572
Location
McMullen Valley, Arizona
Excellent, glad to hear the new Thermal Cut Off fixed it.(y)

Thanks for the update!

Jake
 
Status
Not open for further replies.
Top