• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

GE Dishwasher GDF630PSM0SS - UI Board Voltage

lafiddler

Premium Member
Joined
Jun 22, 2022
Messages
2
Location
Louisiana
Model Number
GDF630PSM0SS
Brand
GE
Age
1-5 years
Hi,

My dishwasher UI board beeped randomly, for a while then finally died.

The UI board will not energize. There is no button function, no lights.

Using this forum, I did the following:

Checked voltage to main control board: 120vAC
Checked voltage on the main control board pins 2 and 5 going out to the UI board: 13.23vDC

I ordered a new UI control board, part number WD21X25727. I plugged this part into the harness and it failed to light up as well.

I checked the harness voltage at the UI board, and got 13.23vdc. All the door wires wires have continuity checked with a multimeter.

What's going on? Is 13.23vdc just enough to not energize the system? Ive seen conflicting information showing 13.5, 12-15, 13.37, etc. If this voltage is not enough, I'll need a main control board.

Thank you!
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
132,647
Location
Redmond, Oregon

kyalv

Member
Joined
Jun 27, 2022
Messages
1
Location
Sacramento
I am having a similar problem with my UI board. Original main board was 13.4v and the new main board is still getting 13.4v. I have also replaced the UI board twice from appliance parts pros with the same result. New UI wont light up at all but original UI will power up but then turn off after one cycle.
 

lafiddler

Premium Member
Joined
Jun 22, 2022
Messages
2
Location
Louisiana
Hi,

My dishwasher UI board beeped randomly, for a while then finally died.

The UI board will not energize. There is no button function, no lights.

Using this forum, I did the following:

Checked voltage to main control board: 120vAC
Checked voltage on the main control board pins 2 and 5 going out to the UI board: 13.23vDC

I ordered a new UI control board, part number WD21X25727. I plugged this part into the harness and it failed to light up as well.

I checked the harness voltage at the UI board, and got 13.23vdc. All the door wires wires have continuity checked with a multimeter.

What's going on? Is 13.23vdc just enough to not energize the system? Ive seen conflicting information showing 13.5, 12-15, 13.37, etc. If this voltage is not enough, I'll need a main control board.

Thank you!
Thank you. Unfortunately, the part is unavailable until at least august. I'm going to be getting another dishwasher today, as the part is still going to be $200 after shipping and tax. Shame, but the chip shortage is a killer.
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
132,647
Location
Redmond, Oregon
I am having a similar problem with my UI board. Original main board was 13.4v and the new main board is still getting 13.4v. I have also replaced the UI board twice from appliance parts pros with the same result. New UI wont light up at all but original UI will power up but then turn off after one cycle.
Then it must be the machine control board(underneath the dishwasher) that is the culprit. I posted the link to it in post #2 if you have the same model number GDF630PSM0SS

Jake
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
132,647
Location
Redmond, Oregon
Thank you. Unfortunately, the part is unavailable until at least august. I'm going to be getting another dishwasher today, as the part is still going to be $200 after shipping and tax. Shame, but the chip shortage is a killer.
Your Welcome. Yes, I don't blame you for getting another dishwasher, if the new machine control is backordered till Aug. especially if you use your dishwasher daily, or many times a day.

Jake
 

bradthomas81

Member
Joined
Sep 26, 2022
Messages
1
Location
MO
I have a GDT665SSJ2SS and am getting 14.11 volts off the main circuit board (service LED is solid green) No power to UI. Is voltage too high or am I good and should proceed with buying new UI board?
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
132,647
Location
Redmond, Oregon

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
132,647
Location
Redmond, Oregon
I have a GDT665SSJ2SS and am getting 14.11 volts off the main circuit board (service LED is solid green) No power to UI. Is voltage too high or am I good and should proceed with buying new UI board?
Wait, recheck your model number please, I was only able to pull up GDT655SSJ2SS and you posted yours as GDT665SSJ2SS

Jake
 
If you feel that you have benefited from this site, and would like to show your appreciation.
Top