• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

GFW510SCN0WW GE Washer Not Draining

Kumu KKK

Premium Member
Joined
Dec 21, 2021
Messages
2
Location
Hawaii
I have a GE front load washer # GFW510SCN0WW that runs through all cycles except draining water from the tub. Drain pump was replaced with a new one–problem still unresolved. Both hoses (from tub to pump and from pump to drain) are clear and unobstructed. Pressure tube and receptacle are also clear and unobstructed. Consumer Fault Code displays no errors, only blank “_ _”. Service Mode Test Codes 0 to 10 all pass. When running Code 12 (Drain pump) sequence, washer pauses, stops cycle, and turns off with no further codes or actions. Will check continuity on pump. New control board?
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
128,974
Location
Redmond, Oregon
Remove the electrical connector to the drain pump, then Use a multimeter to check for 120 Volts at the electrical connector when it should be draining, if no 120 Volts is present, then your main control board is the culprit.

Your main control board is in-stock here:

Jake
 

Kumu KKK

Premium Member
Joined
Dec 21, 2021
Messages
2
Location
Hawaii
Before checking pump voltage, opened up control board and found the culprit--burned resister on Q553 with burn marks on control board and mount. Ordered new board. Thanks for the help!
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
128,974
Location
Redmond, Oregon
Good find, the new control board will fix it.(y)

Jake
 
Top