GTWN4250D2WS GE Washer Only Runs Cold When Lid Closed

Ginger

Premium Member
Joined
Aug 12, 2019
Messages
2
Location
Indiana
Model Number
GTWN4250D2WS
Brand
GE
Age
1-5 years
GE Washer GTWN4250D2WS

Washer runs cold, when lid is closed. Runs all temps if lid is left open to fill. When Closing the lid a click sounds and then in runs cold only.

Do you think I need a new computer circuit board or valve?

Computer Board # WH12X10614

Water Inlet Valve WH13X10053
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
102,727
Location
McMullen Valley, Arizona
That's very odd, What happens when you set it on HOT ONLY? Does any HOT water come out at all? If not, use your multimeter to volt test the HOT water inlet valve solenoid connector and see if your meter reads 120 volts, if your meter reads 120 volts and no HOT water is coming out, then your water inlet valve is the culprit.

First make sure your water supply HOT and COLD have plenty of water pressure before the machine hookup.

Here's the water inlet valve for your model:
Water Inlet Valve WH13X10053


Here's the control board for your model:
Control Board WH12X10614


Jake
 

Ginger

Premium Member
Joined
Aug 12, 2019
Messages
2
Location
Indiana
Thank you Jake.

I have all temperatures when the lid is up. On Hot - only hot water runs.......On Warm the water is warm.......On Cold the water is cold. Water pressure is good.

When I close the lid the tub fills with Cold water only.
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
102,727
Location
McMullen Valley, Arizona
That's very strange, I've never seen that happen before, so I don't know what to tell you to replace.

Hopefully another tech that has seen this before can tell you.

Jake
 
Top