FIXED Ignitor glows but no flame

Jmachine4

Premium Member
Joined
Aug 25, 2014
Messages
4
Location
Denville
Model Number
DG650AXW2
Brand
White-Westinghouse
Age
6-10 years
My dryer was working until the belt broke. I replaced the belt but then the ignitor would glow but not light and turn off after about 10 seconds. I replaced the gas valve coils and now the ignitor glows and stays glowing but still produces no flame. I replaced the flame sensor and still no flame. Any thoughts?
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
102,039
Location
McMullen Valley, Arizona

Jmachine4

Premium Member
Joined
Aug 25, 2014
Messages
4
Location
Denville
Jake, thank you very much for your help. I actually checked the igniter before replacing the flame sensor and it was okay. I ordered another set of coils in case the part I got was bad along with a new igniter to see if that was the problem. I thought it was odd that that problem started once I removed the broken belt. Not sure if anything else would cause this problem.
 

Jmachine4

Premium Member
Joined
Aug 25, 2014
Messages
4
Location
Denville
I just wanted to add that I do not hear a click when the igniter glows. Is this a sign of a bad gas valve?
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
102,039
Location
McMullen Valley, Arizona

Jmachine4

Premium Member
Joined
Aug 25, 2014
Messages
4
Location
Denville
I found someone selling the gas valve, burner, and new coils on ebay together for $30. I just installed and got a flame!
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
102,039
Location
McMullen Valley, Arizona
Fantastic.:)

Jake
 
Top