Kenmore Front Load Washer 417.41122410 not working

Nmartin

Member
Joined
Jun 7, 2019
Messages
2
Location
MA
Model Number
417.41122410
Brand
Sears Kenmore
Age
1-5 years
All cycles, normal,bulky, delicate etc. start to fill with water. Then spin a couple times. After only 3-4min it pumped out the water, the timer goes to 3 minutes and then stops.
The rinse and spin cycle appears to be working OK. Very odd...
Checked motor:
Pins 4-5 have 115 ohms
Pins 1-2,3-2 and 2-3 all have 3.2 ohms. ( Is this to low?)

I have a motor control brd and front control brd on order.

What the heck is going on with this thing :) ?

Any help would be greaty appreciated!

Thanks!!
 

rickgburton

Appliance Tech - Moderator
Staff member
Joined
Jul 11, 2006
Messages
33,462
Location
Murray, Utah 84107, United States
Stand by while I look for the tech sheet and wiring diagram for that model.
 

Nmartin

Member
Joined
Jun 7, 2019
Messages
2
Location
MA
Code E11...not filling in time?
My hot water is off because we never use it...the setting was on cold not tap cold. Changed the setting and all is good. I guess you need water to run this thing. Haha
Thanks for the help!
 

rickgburton

Appliance Tech - Moderator
Staff member
Joined
Jul 11, 2006
Messages
33,462
Location
Murray, Utah 84107, United States
Correct, the water needs to be on. With all the electronics in it and the price of the machine, it should have told you that!...lol
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
99,906
Location
McMullen Valley, Arizona
Here it is Rick.
 

Attachments

Top