• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

Kenmore Range 790.71403700 oven not heating to proper temp.

pudapp

Premium Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
17
Location
Minnesota
Model Number
790.71403700
Brand
Sears Kenmore
Age
More than 10 years
Our Kenmore Oven doesn't reach the temperatures we set. If we set it at 400, it will reach maybe 325, and beep as though it's reached the correct temp. I tried calibrating it but the calibration will only allow a 35 degree adjustment one way or the other. I've reached this conclusion by setting the oven and then comparing temp on the control to an actual thermometer in the oven. Is there some other calibration trick or maybe a sensor in there somewhere that could be replaced? I'm not getting any error codes.

Added complete model number
 
Last edited by a moderator:

rickgburton

Appliance Tech - Moderator
Staff member
Joined
Jul 11, 2006
Messages
44,269
Location
Murray, Utah 84107, United States
Without a model number we're dead in the water. Make sure to read it off the model tag. Measure the resistance of the oven sensor. At room temperature it should be about 1100Ω.
 

rickgburton

Appliance Tech - Moderator
Staff member
Joined
Jul 11, 2006
Messages
44,269
Location
Murray, Utah 84107, United States
That one works. Check the oven sensor first. If the sensor checks good replace the control:
frigidaire-clock-timer-316418501-ap3773932_03_l.jpg
 

pudapp

Premium Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
17
Location
Minnesota
Thanks so much, sorry for my initial confusion. I don't suppose you have a current part# for the temp sensor?
 

rickgburton

Appliance Tech - Moderator
Staff member
Joined
Jul 11, 2006
Messages
44,269
Location
Murray, Utah 84107, United States
Sure:
frigidaire-probe-316490000-ap3963654_01_l.jpg
 
Top