• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

KitchenAid Icemaker not working

John0306

Premium Member
Joined
Sep 12, 2008
Messages
48
Location
Midland VA
I have a KitchenAid Icemaker not working model#KSCS25INSS00
The optics boards flash 2 times when I open the door then I push on the flap and get a steady red beam. That tells me the optics are good. I have 110 volts at the harness side of the icemaker. Icemaker will not go into harvess. I have a IM tester that you connect to the module head and there are 3 lights, 1 for the power, 1 to make unit go into harvess, and 1 to activate the water valve. None of the lights are lite with the optics closed and the door switch closed.
What else do I need to do. I relaced the complete IM module. Still no harvess. Someone told me I should have left it in for 6 hours .
Any help greatly appreciated
John
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
114,481
Location
McMullen Valley, Arizona
Hi John,

When did you install the new ice maker module?

Give it about 12-24 hours to start cycling if you just installed it today.

Keep us posted.

Jake
 

John0306

Premium Member
Joined
Sep 12, 2008
Messages
48
Location
Midland VA
I installed it yesterday and pulled it out since I couldnt get it into harvest mode. So I should have left the icemaker in there. Have you ever seen the little square tester I am describing? I dont know if the wrk on the new IM
Thanks John
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
114,481
Location
McMullen Valley, Arizona
Yes, I've seen those little square testers, but never needed to use one.

So is your ice maker still installed in your freezer?

Here's a thread from a member I've been helping the last few days, it explains how to force a cycle and to check the thermal in-line fuse:
http://www.applianceblog.com/mainforums/showthread.php?t=14142

Jake
 
Top