• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

FIXED LRE3193ST LG Oven Display temp only shows 1 digit

zamboknee

Premium Member
Joined
Apr 2, 2011
Messages
75
Location
Des Moines
Update: the new board arrived, I replaced it. Everything works except it's still taking forever to preheat.
I have a thermal sensor coming soon. Will replace that and we'll see.🙄
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
123,758
Location
McMullen Valley, Arizona
Ok, then you must of had a problem preheating the oven for bake for this display issue started and you just forgot about it, because it makes no sense why solving one problem makes another problem. LOL

If you put your oven on BAKE at 350 degrees, it will take about 20 minutes for it to preheat, that's on all ovens, including my Maytag in my Kitchen.:)

Jake
 

zamboknee

Premium Member
Joined
Apr 2, 2011
Messages
75
Location
Des Moines
Didn't have any preheating issues before display problem. None
Oven was working great, then all of a sudden the display digits (original post)problem pops up.
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
123,758
Location
McMullen Valley, Arizona
Did you check for 240 volts across the bake element terminals when the oven is ON BAKE at 350 degrees?

If not, do so now, put your meter on AC volts and check for 240 volts at the bake element terminals in the back of your range.

Just put 1 meter lead on one bake element terminal, and the other meter lead on the other bake element terminal and tell us what you get.

Jake
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
123,758
Location
McMullen Valley, Arizona
Huh? I just explained how to do it.

Jake
 

zamboknee

Premium Member
Joined
Apr 2, 2011
Messages
75
Location
Des Moines
So I went to run the multimeter on the element terminals and found, behind the shield that covers the sensor and all that, a wire that was unplugged. Strange because I had never gotten into this area ever.
Plugged it in, tested a preheat and it works!
 

Attachments

  • 1A98F2C9-761A-42C3-A392-804438E4C379.jpeg
    1A98F2C9-761A-42C3-A392-804438E4C379.jpeg
    304.1 KB · Views: 30

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
123,758
Location
McMullen Valley, Arizona
BINGO! Excellent, I thought I was going crazy. LOL

Jake
 
Top