• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

OK...Another no heat Kenmore!

Travler

Premium Member
Joined
Apr 17, 2005
Messages
2
Location
, ,
imported post

I have a Kenmore Series 70 Model# 78702894 gas dryer. It is running fine but the burners aren't kicking in. From reading a previous post I knew to check continuity on the Holding and boosting coil, secondary coil, igniter, radient sensor, and high limit switch. I got continuity on all these. Since this is a full front panel, I could not run the dryer to check if I am getting 110 to the burner. Is there any way for me to check if 110 volts are getting there? Whatterminals can I check on the timer controls to see if it is defective? Is there anything else to check that may be the problem? You help wil save me $$.

Thank You, Travler
 

jeff1

Appliance Tech - Moderator
Staff member
Joined
Oct 10, 2004
Messages
24,022
Location
Ontario, Canada
imported post

Hi,

**78702894**

I got 110.78702894 to come up for me.

**It is running fine but the burners aren't kicking in**

Check the thermal fuse on the fan blower....if it is bad/open, check and clean the venting system out.

jeff.
 

Travler

Premium Member
Joined
Apr 17, 2005
Messages
2
Location
, ,
imported post

Thank You...you are correct!! I did check it before, but I left the wires on it, therefore the circuit was still complete. When I took the connections off and checked it again, sure enough it was bad. Thank you OH appliance guru :D.
 
Top