• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

Samsung dryer DV50F9A6VW/A2 Runs about 2 min then shut off, Timed Dry works great

swebeaux

Premium Member
Joined
Aug 27, 2008
Messages
156
Location
louisiana
Model Number
DV50F9A6VW
Brand
Samsung
Age
1-5 years
Runs about 2 min then shut off
Works fine on timed dry
On auto runs 2-3 min then timer jumps to 1 min
Sensor bars have been cleaned and has continuity from the bars to the main board
Main board has been replaced but the problem persists help p!ease.
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
131,335
Location
Redmond, Oregon
Hi,

Please recheck the model number, this is the closest I get:

Model #DV50F9A6GVW/A2-0001
Model #DV50F9A6EVW/A2-0000
Model #DV50F9A6EVW/A2-0001

Jake
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
131,335
Location
Redmond, Oregon
We are getting closer.:)

Model #DV50F9A6EVW/A2-0000
Model #DV50F9A6EVW/A2-0001

Is there no more numbers after the A2?

Then it sounds like the moisture sensor bars are faulty.

Here's the moisture sensor bars(Order 2):
Moisture Sensor DC61-02627A


Jake
 

swebeaux

Premium Member
Joined
Aug 27, 2008
Messages
156
Location
louisiana
I disconnected the sensor bars at the plug and installed a jumper wire creating a direct short between the 2 sensor bars and the problem is still there
In my thinking that would have eliminated the sensor bars being the cause, I did this prior to replacing the main board
Do you still believe the sensor bars are the culprit
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
131,335
Location
Redmond, Oregon
That's odd, no then your sensor bars should be good. I really don't know what could be causing it. I very little experience on Samsung products.

Wild is our Samsung expert here, he may be able to assist you.

You can PM Wild, click here wildimaginations then you will see a menu on the left side that says Send Private Message, then refer him to your thread here.

Jake
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
131,335
Location
Redmond, Oregon
swebeaux: Did you ever find what was causing this?

Another member is having the same exact problem.

Thanks,

Jake
 
Top