FIXED WFE540H0AS0 Oven will not heat above 350 degrees

Wx4usa

Premium Member
Joined
Nov 23, 2013
Messages
57
Location
Alabama
Model
WFE540H0AS0
Brand
Whirlpool
Age
6-10 years
Oven will not heat above 350. I am not familiar with this model. Any help would be appreciated. :)
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
99,213
Location
McMullen Valley, Arizona
Hi,

Can you go into more detail please.

How long does it take to get to 350?

If you set it at 450 what happens? The control does not accept 450 or the oven does not fire up anymore to get to 450?

I'd first ohm test your oven sensor. I use this multimeter myself: Multimeter DM10T

To ohm test the oven sensor: All you do is pull your range out from the wall, then unplug it, then remove the back access panel and you will see a little plastic connector that connects to your oven sensor, just unsnap that little plastic connector and take a ohm reading on it at room temperature per the video below.

Here's the oven sensor for your model:
Oven Sensor WPW10181986


Watch this video to ohm test it:

[video=youtube_share;vWJOLFW2aw0]https://youtu.be/vWJOLFW2aw0[/video]

Let us know what you find.

Jake
 

Wx4usa

Premium Member
Joined
Nov 23, 2013
Messages
57
Location
Alabama
Turned out to be the bake element. I don’t work on these a lot. It’s hidden under a metal tray in the oven floor. Thanks Jake!
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
99,213
Location
McMullen Valley, Arizona
Excellent, glad it was just a bad bake element.:)

Thanks for the update!

Here's the bake element for this model, in case others need it too:
Bake Element W10779716


Jake
 
Top