• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

Whirlpool Cabrio (WTW6800WW1) - UL Code post install of bearing kit

jkernsjr

Member
Joined
Jan 13, 2022
Messages
1
Location
GA
Model Number
WTW6800WW1
Brand
Whirlpool
Age
More than 10 years
In August 2018 my washer was making a loud noise during the spin cycle. Upon inspection I found grease sprayed all over the underside which led me to install a new bearing and tub seal kit. It ran perfectly after this install.

Recently, during the spin cycle, the tub starts to spin, then seems to slip slightly and presents the UL code. It is not making any grinding noises and occasionally will complete the spin cycle but not often. I looked at the suspension rods and they seem to be fine, the tub is not bouncing around during the spin. I took the rotor off and the stator is not cracked nor can I see anything obviously wrong. I did notice a slight amount of water on the shaft and it is slightly corroded.

Would the consensus be that I may need to replace the bearings, tub seal and shaft again?
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
129,011
Location
Redmond, Oregon
I did notice a slight amount of water on the shaft and it is slightly corroded.
Would the consensus be that I may need to replace the bearings, tub seal and shaft again?
Yes, you are correct.

Here's the bearing kit for your model(Video Included):
W10435302 Bearing and Tub Seal Kit


I assume you still have the installation tool from your last bearing change out?

Here's the bearing driver installation tool:
W10447783 Bearing Installation Tool


Jake
 
Top