• Please note, some of the links on our site are affiliate links (Learn More)

Whirlpool Washer WTW4900BW0 Not starting cycle

cjk

Premium Member
Joined
Dec 30, 2020
Messages
4
Location
Mobile Alabama
Model Number
WTW4900BW0
Brand
Whirlpool
Age
1-5 years
Press start and the sensing and lock lights come on, lid lock locks.
It'll spin for a second and stop. It'll sit like that a few minutes, time out, done light comes on, sensing and lock lights go off, lock unlocks.
I ran it through the Automatic and Manual tests. Ran through the Tachometer Verification Mode and Calibration Mode. Everything works.
Get F7E6 fault code, but all agitation and spin tests worked in Manual and Automatic tests and Calibration Mode.
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
115,889
Location
McMullen Valley, Arizona
Ok, Do a Drain/Spin cycle ONLY and report back.

If still the same, then that usually indicates a control board problem.

Here's the control board for your model: W10582042

Jake
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
115,889
Location
McMullen Valley, Arizona
Ok, so its not filling with water after you start a new cycle?

I'm attaching your tech. data sheet, go into MANUAL DIAGNOSTICS and activate the HOT and COLD water fill tests and see if each puts water in the tub.

Jake
 

Attachments

  • Tech+Sheet+-+W10468340+-+Rev+C.pdf
    3.7 MB · Views: 42

cjk

Premium Member
Joined
Dec 30, 2020
Messages
4
Location
Mobile Alabama
They work, I've done all tests in Manual Test, Auto Test, Calibration, no discrepancies. Everything works.
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
115,889
Location
McMullen Valley, Arizona
Then it must be the control board.

Jake
 

Jake

Appliance Tech - Admin
Staff member
Joined
Aug 24, 2004
Messages
115,889
Location
McMullen Valley, Arizona
Happy New Year!

Jake
 
Top